HÜDA PAR’dan Diyarbakır’da artan suç ve şiddet olayları için çağrı
HÜDA PAR’dan Diyarbakır’da artan suç ve şiddet olayları için çağrı
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER - Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, yaklaşık 7 yılın ardından Edirne F Tipi Cezaevi’nden tahliye oldu.

Mızraklı, cezaevi çıkışında eşi Zeynep Mızraklı tarafından karşılandı. Mızraklı ve eşi, el ele tutuşarak cezaevi önünde kendisini bekleyen kalabalığın arasına yürüdü.

Mızraklı’yı karşılamak üzere sabah saatlerinden itibaren cezaevi önünde bulunan DEM Parti yöneticileri, milletvekilleri ve yurttaşların bekleyişi tahliyenin ardından sona erdi.

Cezaevi önünde Mızraklı için “Hoş geldin Selçuk Mızraklı” mesajlarının yanı sıra, Selahattin Demirtaş’a ilişkin “Özgürlük yarım olmaz”, “Demirtaş’a özgürlük”, “Aynı koğuş, aynı hasret” yazılı pankart ve afişler de yer aldı.

Mızraklı’nın tahliye işlemi öncesinde Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu toplanmış, kurulun vereceği kararın ardından tahliyenin gerçekleşmesi beklenmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ