Diyarbakır Sur’da Muhtarlık geleneği sürüyor; Görev babadan evlatlara emanet
Diyarbakır Sur’da Muhtarlık geleneği sürüyor; Görev babadan evlatlara emanet
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır İnşaat Malzemeleri ve Emlakçılar Odası Başkanı Asım Asana, gayrimenkul satış süreçlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sektörde yetki belgeli emlak danışmanlarının devre dışı bırakılmasına yönelik girişimlere tepki gösteren Asana, mesleklerinin itibarı ve emeğin korunması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Gayrimenkul satışının uzmanlık gerektiren bir alan olduğunun altını çizen Asana, “Gayrimenkul satışı; yetki belgesine sahip, bu mesleğe yıllarını vermiş, emeği ve sorumluluğu omuzlarında taşıyan emlak danışmanlarının işidir” dedi.

Satış işlemlerinin farklı meslek gruplarına yönlendirilmesine anlam veremediklerini belirten Asana, “Eğer satış işlemlerini avukatlar yapacak, süreci ekspertizler yönetecekse; biz emlak danışmanları neden varız?” ifadelerini kullandı.

“Ağır yükümlülükler altındayız”

Emlak danışmanlarının her yıl ciddi mali yüklerin altına girdiğini hatırlatan Asana, yaklaşık 40 bin TL taşınmaz ticareti harcı ile birlikte ağır vergi ve resmi yükümlülükleri yerine getirdiklerini söyledi.

Yetki belgeli ve sahada aktif çalışan emlak danışmanları varken sürecin başka meslek gruplarına devredilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Asana, bu durumun hem sektöre hem de meslek birliğine zarar vereceğini dile getirdi.

“Sessiz kalmayacağız”

Mesleki hakların korunması konusunda kararlı olduklarını ifade eden Asana, “Bizler; mesleğimizin itibarını korumak, emeğimizin karşılığını almak ve hakkımız olan kazancı savunmak için buradayız. Emeğimizin, alın terimizin ve mesleki haklarımızın gasp edilmesine sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Asana, emlak sektörünün birlik içinde hareket edeceğini belirterek, haklarını korumak adına mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: MEHMET SAİT BAYRAM