DİYARBAKIR HABER – Hayırsever iş insanı ve Yeminli Mali Müşavir Yalçın Kotanoğlu, merhume annesi Sakine Kotanoğlu’nun adını ve anısını yaşatmak amacıyla Diyarbakır İnönü Ortaokulu’na tam donanımlı bir kütüphane kazandırdı. Okul yönetimi, eğitime verdiği destekten dolayı Kotanoğlu’na teşekkür etti.
Annesinin anısını kütüphaneyle yaşattı
Diyarbakır İnönü Ortaokulu Müdürü Yahya Deniz, okul bünyesinde oluşturulan kütüphanenin öğrenciler için önemli bir kazanım olduğunu belirterek Yalçın Kotanoğlu’na teşekkürlerini iletti.
Deniz, Kotanoğlu’nun annesi Sakine Kotanoğlu’nun adını yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği bu anlamlı desteğin, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunacağını ifade etti.
“Bir okulun kalbi kütüphanesidir”
Okul Müdürü Yahya Deniz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli annesi Sakine Kotanoğlu Hanımefendi’nin adını ve anısını yaşatmak üzere okulumuza tam donanımlı bir kütüphane kazandıran Yeminli Mali Müşavir Sayın Yalçın Kotanoğlu’na okulumuz, öğretmenlerimiz ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz adına en kalbi şükranlarımızı sunarız.
Bir okulun kalbi kütüphanesidir. Yalçın Bey’in eğitime verdiği bu anlamlı destek, çocuklarımızın ufkunu aydınlatacak ve nesiller boyu sürecek kalıcı bir gelecek mirası olarak yaşayacaktır. Bu örnek ve asil davranıştan dolayı Kotanoğlu Ailesi’ne okul yönetimi olarak derin minnettarlığımızı bildiririz.”
Yalçın Kotanoğlu kimdir?
1939 yılında Mecitözü’nde doğan Yalçın Kotanoğlu, ortaokul eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. Kotanoğlu, 1958-1959 döneminde Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi Ticaret Şubesi’nden mezun oldu. Ardından 1960-1963 yılları arasında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde eğitimini tamamladı.
Meslek hayatında Maliye Bakanlığının çeşitli birimlerinde görev yapan Kotanoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığında da müfettişlik yaptı. Yeminli Mali Müşavir olarak mesleki çalışmalarını sürdüren Kotanoğlu’nun annesi Sakine Hanım Diyarbakırlı, merhum babası Abdullah Nazif Bey ise Muşluydu ve Mecitözü’nde hâkimlik yaptı.
Kütüphanenin açılması dolayısıyla iyi dileklerini paylaşan Kotanoğlu, kütüphanenin çocuklara hayırlı olmasını diledi.






