DİYARBAKIR HABER – Diyarbakır’da parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması beklenirken, il genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi.

Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağışların; sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

Meteoroloji, vatandaşların özellikle yağış anında dikkatli ve tedbirli olmasını, güncel hava durumu tahminlerini takip etmesini istedi.

Sıcaklıklar 4 ila 6 derece düşecek

Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalması ve mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Diyarbakır’da ilçe ilçe hava durumu

Kent merkezi ve 17 ilçenin tamamında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, gün içinde ölçülmesi beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

Diyarbakır: 23 derece

Bağlar: 23 derece

Bismil: 25 derece

Çermik: 22 derece

Çınar: 23 derece

Çüngüş: 21 derece

Dicle: 23 derece

Eğil: 21 derece

Ergani: 21 derece

Hani: 22 derece

Hazro: 21 derece

Kayapınar: 22 derece

Kocaköy: 21 derece

Kulp: 19 derece

Lice: 22 derece

Silvan: 24 derece

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü: Yaralılar var
Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü: Yaralılar var
İçeriği Görüntüle

Sur: 24 derece

Yenişehir: 22 derece

Muhabir: AHMET BEŞENK