DİYARBAKIR HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüyle ilgili adalet arayışı devam ederken, aile yeni tehdit iddialarıyla gündeme geldi. Baba Nizamettin Kabaiş, yaşadıkları korku dolu süreci kamuoyuyla paylaşarak aileye yönelik baskı ve tehditlerin sürdüğünü söyledi.
Kabaiş, son günlerde yaşanan bir olayı anlatarak, “Geçenlerde 5-6 kişi geldi, binamızın altında 4-5 el silah sıktı. Ertesi gün beni arayıp ‘Seni de öldüreceğiz, seni de kızının yanına gömeceğiz’ dediler” ifadelerini kullandı.
Tehditlerle yaşamanın çok zor olduğunu belirten Kabaiş, kendisinin korkmadığını ancak çocuklarının büyük endişe yaşadığını dile getirdi. Ailenin bu nedenle günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığı ifade edildi.
Bakan Gürlek: Soruşturma derhal başlatıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek de kamuoyuna yansıyan tehdit iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gürlek, baba Nizamettin Kabaiş’in açıklamalarının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Bakan Gürlek, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüleceğini belirterek, “İddialar bağımsız yargı makamları tarafından incelenecek ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde gerekli adımlar atılacaktır” ifadelerine yer verdi.





