11 İlde yaşanan bu depremin arkasından Nevruz Kutlaması olmaz.
Bugün 21 Mart 2023. Her yıl kutlanan Nevruzu bu yıl kutlamak depremde evlerini kaybeden, çadırlarda çamurlar içinde yaşam savaşı veren bu insanlara karşı bir haksızlıktır.
Diyarbakır’da binlerce insan çadırlarda yaşarken, binlerce insan başkalarının evine sığınırken, binlerce insan yaşam savaşı verirken bu Nevruz kutlaması yanlış bir kutlama.
Billboard’larda (İlan Panosu) Nevruz Kutlamasını görünce şaşırmamak elde değil.
Yer Amed Nevruz Alanı.
Kimler katılacak; Mithat Sancar, Saliha Aydeniz, Berdan Öztürk, Çiğdem Kılıçgün Uçar, Ahmet Türk, Mehmet Kamaç.
5 Sanatçıda şarkılar Türküler söyleyerek Nevruzu kutlayacak.
Billboard’lara; Sevgili Diyarbakırlılar, Türkiye’de yaşanan depremler neticesinde, bu depremlerde Diyarbakır’ın da çok zara gördüğü, vatandaşların çadırlarda yaşam savaşı verdiğini biliyoruz, bu yüzden bu yıl Deprem dolayısıyla Nevruz Kutlamasını iptal ettik.
İşte en doğru olanı da budur, Nevruz Kutlaması vatandaşlara hüzünden, acıdan başka bir şey vermez.
Trend Haberler

Diyarbakır Eğil Baraj Gölü’nde tahliye gerginliği

Diyarbakır'da Ağız Diş sağlığı merkezlerinde iş bırakma eylemi

Diyarbakır’da kolonlarda tehlike sinyali: Apartmana girişler yasaklandı

Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralanıyor mu? |Görüntüler Yargıtay’da

DİSİDER’den konut ve kira krizine tepki

Geri sayım başladı; Diyarbakırspor'un plakasına rekor fiyat teklifi