DİYARBAKIR HABER - Amedspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma öncesinde Trabzon’da Amedspor forması giyen bir kadın taraftarın sözlü saldırı ve hakarete maruz bırakıldığı belirtildi.
Yaşanan olaya Amedsporlu Hukukçular Derneği tepki gösterdi. Dernek tarafından sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, kadın taraftarın yalnızca Amedspor forması giydiği gerekçesiyle hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Amedspor ve taraftarlarını hedef alan bu tür eylemlerin kulübü kriminalize etmeye yönelik bir yaklaşım taşıdığı belirtilerek olay kınandı.
Dernek açıklamasında, “Amedspor forması giydiği gerekçesiyle bir kadın taraftarın sözlü saldırı ve hakarete maruz bırakılmasını kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma çağrısı
Amedsporlu Hukukçular Derneği, olayın gecikmeksizin ve tüm yönleriyle soruşturulması gerektiğini belirtti.
Dernek, Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıda bulunarak olayda sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatılmasını istedi.
Açıklamada, benzer olayların önüne geçilebilmesi için etkili bir soruşturma yürütülmesinin önemine dikkat çekildi. Olaylar karşısında sessiz kalınmasının ve gerekli hukuki süreçlerin işletilmemesinin benzer eylemlerin tekrarlanmasına zemin hazırlayabileceği kaydedildi.
Sosyal medyadaki tehdit ve nefret dili de gündemde
Dernek ayrıca olayın ardından sosyal medya platformlarında bazı hesapların tehdit ve nefret içerikli paylaşımlar yaptığını belirtti.
Söz konusu hesaplarla ilgili gerekli ihbar ve başvuruların yapıldığı açıklanırken, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen tehdit ve nefret içerikli paylaşımların da hukuki süreç kapsamında takip edileceği bildirildi.
Amedsporlu Hukukçular Derneği, olayla ilgili hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı.




