DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde üst yönetimde yaşanan istifalara bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık iki yıldır Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini sürdüren Prof. Dr. Aytaç Coşkun, görevinden istifa etti.
Başhekim Muhammed Ata Akıl’ın istifasının ardından yaşanan bu gelişme, üniversite yönetiminde dikkat çeken bir hareketliliğe yol açtı. Prof. Dr. Aytaç Coşkun’un istifa kararı, üniversite kulislerinde geniş yankı uyandırdı.
Konuya ilişkin görüştüğümüz Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Prof. Dr. Aytaç Coşkun’un istifa kararını doğrulayarak, sürecin resmî prosedürler çerçevesinde ilerlediğini belirtti.
Öte yandan Prof. Dr. Aytaç Coşkun’un görev ve yetkilerinin, mevcut Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Siraç Özerden’e devredileceği öğrenildi.
Üniversite yönetiminde görev dağılımına ilişkin yeni düzenlemelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.




