DİYARBAKIR HABER - Kar yağışının etkili olmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Karla Mücadele Koordinasyonu, ulaşımın aksamaması ve yurttaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelinde kar küreme, kaldırım temizliği ve tuzlama çalışmalarına gece saatlerinden itibaren başladı.
17 Ocak’ta başlayan ve gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışıyla birlikte kent genelinde beyaz bir örtü oluşurken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gece saatlerinde etkisini artıran yağışın ardından ekipler, ulaşımda aksama yaşanmaması için sahaya çıktı.
Tüm birimler sahada
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Karla Mücadele Koordinasyonu kapsamında; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçe belediyelerinin ekipleri sahada görev yapıyor.
İş makineleriyle ana arterlerde kar küreme çalışmaları yürütülürken, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.
Kaldırımlar ve hastane çevreleri temizleniyor
Ekipler, yurttaşların güvenli bir şekilde ulaşım sağlaması amacıyla kaldırımlar ve üst geçitlerde yoğun bir temizlik çalışması yürütüyor. Özellikle hastane çevreleri başta olmak üzere yurttaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımlar sabahın erken saatlerinden itibaren kardan temizlenirken, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor.
Karla Mücadele Koordinasyonu, kar yağışının bugün etkisini sürdürmesi ihtimaline karşı kent genelinde karla mücadele çalışmalarına 24 saat esasına göre devam edecek.





