DİYARBAKIR HABER– 2 Ağustos 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) öncesinde Diyarbakır Valiliği, kimlik belgesi sorunu yaşayabilecek adaylar için önemli bir düzenleme yaptı.

Valilik tarafından yapılan duyuruya göre, nüfus cüzdanını veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını kaybeden, kimliğini yenilemek isteyen ya da kimlik belgesi nedeniyle sınava katılma riski bulunan adaylar için Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü sınav sabahı hizmet verecek.

Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü 07.00-10.00 saatleri arasında açık

Sınav günü adayların mağduriyet yaşamaması amacıyla Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü, 2 Ağustos Pazar günü saat 07.00 ile 10.00 arasında açık olacak.

Kimlik işlemi yaptırmak isteyen adayların, ALES/2 Sınava Giriş Belgesi ile birlikte 1 adet biyometrik fotoğraf ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sonrası adaylara, yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçerli olacak Geçici Kimlik Belgesi verilecek.

MHP Diyarbakır Sur ilçe kongresi gerçekleşti
MHP Diyarbakır Sur ilçe kongresi gerçekleşti
İçeriği Görüntüle

Kimlik sorunu sınava engel olmayacak

Akademik kariyer hedefleyen binlerce adayın katılacağı ALES/2 öncesinde alınan bu kararın, özellikle kimlik belgesini kaybeden veya yenileme işlemini tamamlayamayan adaylar için büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.

Yetkililer, sınava girecek adayların son dakikada sorun yaşamamaları için kimliklerini önceden kontrol etmeleri, eksiklik bulunması halinde ise belirtilen saatlerde Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gerekli belgelerle başvurmaları çağrısında bulundu.

Valilik, sınav günü verilecek Geçici Kimlik Belgesi'nin adayların sınava giriş işlemlerinde kullanılabileceğini, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar geçerliliğini koruyacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ