Diyarbakır’da boğulma vakalarında artış: 2026’da 29 ölüm
Diyarbakır’da boğulma vakalarında artış: 2026’da 29 ölüm
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER- 2026 yılı “Valilik Hizmetleri Vatandaş Memnuniyet Oranları” araştırmasının sonuçları açıklandı.

Paylaşılan verilere göre Diyarbakır, yüzde 53,03’lük memnuniyet oranıyla 81 il arasında 80. sırada yer aldı. Diyarbakır’ın yalnızca üzerinde Kahramanmaraş bulunurken, listenin son sırasında yüzde 51,65 ile Kahramanmaraş yer aldı.

Araştırmada valilikler tarafından sunulan hizmetlere ilişkin vatandaş memnuniyet oranları iller bazında değerlendirildi. Listenin üst sıralarında yüzde 75,35 ile Tunceli, yüzde 71,09 ile Kırklareli ve yüzde 70,79 ile Burdur yer aldı.

Valilik Memnuyet

Diyarbakır’ın yüzde 53,03 ile 80. sırada bulunması kentte valilik hizmetlerine ilişkin vatandaş memnuniyetinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Şanlıurfa yüzde 53,14 ile 79. sırada yer alırken, Mardin yüzde 55,17, Batman ise yüzde 60,74 oranında ölçüldü.

Ortaya çıkan tablo, “Diyarbakır’da vatandaş valilik hizmetlerini nasıl değerlendiriyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

Muhabir: MEHMET SAİT BAYRAM