"YÖNETİM DEĞİŞEBİLİR" DEĞERLENDİRMESİ



Fatih Atik, istinafta görüşülmekte olan dosyada mahkeme kararının ardından Kılıçdaroğlu'nun doğrudan göreve dönebileceğini ya da geçici bir heyet aracılığıyla parti yönetiminde değişikliğe gidilebileceğini ileri sürdü.

Atik'in değerlendirmelerine göre, Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan olması durumunda parti içinde önemli tasarruflar gündeme gelebilir.

"YARGILANAN BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN İHRAÇ" İDDİASI

Gazeteci Atik, Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesi halinde, aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu yargı süreci devam eden belediye başkanlarının, haklarındaki süreç sonuçlanana kadar partiden ihraç edilebileceğini iddia etti.

Bu iddialara ilişkin CHP yönetiminden veya Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden resmi bir açıklama yapılmadı.


MUTLAK BUTLAN DAVASINDA SÜREÇ İSTİNAF'TA DEVAM EDİYOR

CHP'nin söz konusu kurultaylarının "mutlak butlan" (başından itibaren hükümsüz sayılma) gerekçesiyle iptali istemiyle açılan dava, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmüş ve mahkeme davayı "aktif husumet yokluğu" ile "konusuz kalma" gerekçeleriyle reddetmişti.

Bu karar doğrultusunda mevcut parti yönetimi ve kurultay sonuçları hukuken geçerliliğini koruyor. Ancak kararın istinafa taşınması nedeniyle dosya üst mahkemede inceleniyor.

Siyasi kulislerde dile getirilen iddiaların, istinaf sürecinden çıkacak kararla birlikte netleşmesi bekleniyor.

Editör Hakkında