DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, Mastfroş Caddesi üzerindeki bir durakta karla yapılan çalışma görenlerin ilgisini çekti. Yoğun kar yağışını fırsata çeviren bir kişi ya da kişiler, durakta bekleyen bir vatandaşı andıran kardan adam yaptı.
Banktaoturur vaziyette tasarlanan kardan adamın, ayaklarını üst üste atmış şekilde betimlenmesi dikkat çekti.
Adeta “durakta bekleyen bir yolcu” izlenimi veren çalışma, soğuk kış gününde ortaya çıkan sıcak bir sanat eseri olarak değerlendirildi.
Yoldan geçen vatandaşlar, karla yapılan bu estetik çalışmayı cep telefonlarıyla görüntülerken, durakta kısa süreli de olsa tebessüm oluşturan görüntüler renkli anlara sahne oldu. Karın beyaza bürüdüğü kentte ortaya çıkan bu küçük sanat dokunuşu, Diyarbakır’da kışın sadece zorluk değil, yaratıcılık da getirdiğini gösterdi.




