DİYARBAKIR HABER – Kayapınar ilçesinde bir fırından sabah kahvaltısı için alınan ekmeğin içinden böcek çıktığı iddia edildi. İhbar üzerine işletmeye gelen zabıta ekiplerinin denetim yaptığı, çok sayıda çuvalda böcek bulunduğu ve ürünlerin imha edilmek üzere alındığı öne sürüldü. Olayla ilgili tutanak tutulduğu belirtilirken, daha sonra herhangi bir işlem yapılmadığı ve denetim sırasında çekilen görüntülerin sildirildiği iddiası gündeme geldi.
Edinilen bilgilere göre olay, Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren bir fırında meydana geldi. Sabah kahvaltısı için fırından ekmek alan bir vatandaş, ekmeğin içerisinde böcek fark etti. Bunun üzerine durum Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine bildirildi.
Fırında çok sayıda böcekli un bulunduğu iddiası
İhbarın ardından fırına gelen ekiplerin yaptığı kontrolde, bazı un çuvallarında böcek tespit edildiği ileri sürüldü. Vatandaşın iddiasına göre denetim sırasında çok sayıda çuvalda böcek bulundu ve işletmedeki bazı gıda ürünleri de kontrol edildi.
Yapılan incelemenin ardından söz konusu ürünlerin işletmeden alınarak imha edildiği, ayrıca olayla ilgili tutanak tutulduğu belirtildi.
“Görüntüleri sildirdiler” iddiası
Olayın ardından ortaya atılan en dikkat çekici iddia ise denetim sırasında kaydedilen görüntülerle ilgili oldu. Vatandaş, zabıta ekiplerinin fırındaki durumu belgeleyen fotoğraf ve videolar çektiğini ancak daha sonra bu görüntülerin sildirildiğini öne sürdü.
Vatandaş açıklamasında, “Ürünleri alıp imha ettiler ama hiçbir işlem yapmadılar. Üstelik bütün video ve resimleri zabıtalara sildirttiği öne sürüldü” iddiasında bulundu.
Öte yandan vatandaş, Zabıta Daire Başkanı tarafından ekiplere herhangi bir işlem yapılmaması yönünde talimat verildiğini de ileri sürdü.
İddialarla ilgili belediye veya ilgili kurumlar tarafından henüz kamuoyuna açıklanmış resmi bir bilgi bulunmuyor. Olayla ilgili iddiaların doğruluğunun yapılacak resmi inceleme sonucunda netleşmesi bekleniyor.
Öte yandan; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Yenişehir ilçesinde gerçekleştirdiği denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve böceklenmiş 7 ton 100 kilogram un tespit ederek ürünlere imha edilmek üzere el koyulduğunu açıklamıştı.





