DİYARBAKIR HABER – Diyarbakır’da ikinci el araç satışlarına yönelik denetimlerde usulsüzlük tespit edildi. Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ikinci el araç satışlarında sıkı denetimler sürüyor. Yapılan incelemelerde bazı satıcıların, kilometre düşürme, bakım kayıtlarını eksik gösterme ve gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu belirlendi.
Satıcılar hakkında işlem yapıldı
Yetkililer, ikinci el araç satışlarının 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilerek, 6 ay ve 6 bin kilometre şartına uymayan satıcılar hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Ayrıca, satışlarda eksik veya sahte belgelerle işlem yapıldığı, bazı araçların 600-700 bin kilometre olmasına rağmen düşük kilometre ile ilana çıkarıldığı tespit edildi. Bu tür satışların, hem tüketicileri mağdur ettiği hem de piyasa güvenliğini bozduğu belirtildi.
Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü'nden uyarı
Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü, vatandaşların ikinci el araç alımlarında mutlaka Noter ve TÜVTÜRK kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, usulsüzlük yapan satıcıların belgelerinin iptal edileceği ve satış yapmalarına izin verilmeyeceği ifade edildi.