DİYARBAKIR HABER - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal Çağlayan, Diyarbakır’da görev yapan spor basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, kentte görev yapan gazetecilerin yaşadığı sorunlar ile Amedspor’un Süper Lig’e yükselmesinin ardından spor basınının karşılaştığı akreditasyon, sabit kart ve çalışma koşullarına ilişkin sorunlar ele alındı.
Diyarbakır’daki spor gazetecileriyle gerçekleştirilen buluşmada, özellikle Süper Lig maçlarında basın mensuplarının yaşadığı sorunlar gündeme getirildi. Gazeteciler; akreditasyon kartları, saha içerisinde görev yapan foto muhabirlerinin çalışma koşulları, basın tribünü ve maç organizasyonlarında yaşanan sıkıntıları Çağlayan’a aktardı.
‘SORUNLARI YERİNDE DİNLEMEK İÇİN BURADAYIZ’
Amedspor’un Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte maçlara olan ilginin ve spor basınının çalışma yoğunluğunun arttığını belirten gazeteciler, yaşanan sorunların çözümü konusunda destek talebinde bulundu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkez Şubeler Sorumlusu Kemal Çağlayan da gazetecilerin aktardığı sorunları dinleyerek not aldı. Çağlayan, özellikle Amedspor maçlarını takip eden ve spor basınında aktif olarak görev yapan gazetecilerin sabit kart ve akreditasyon konusunda yaşadığı sorunların değerlendirilmesi için çalışma yapılacağını belirtti.
Başvurularda gerekli evrakların eksiksiz olması halinde gazetecilerin sabit kart taleplerinin değerlendirmeye alınacağını ifade eden Çağlayan, işlemlerin tamamlanmasının ardından kartların en kısa sürede gazetecilere ulaştırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
Toplantıda ayrıca Diyarbakır ve bölge spor basınının genel durumu, gazetecilerin çalışma koşulları ve mesleki sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Buluşma, toplantının ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.





