Diyarbakır’da Suriyeli göçmenler tam bir sorun haline gelmiş.
Hangi marketin önüne giderseniz bu Suriyelileri mutlaka göreceksiniz. Kucaklarında çocukları alarak halkın dikkatini çekmek için kendilerini titreterek yardım bekleyen bu Suriyeliler Diyarbakır halkının ne kadar duyarlı olduğunu ve ne kadar vicdanlı olduğunu bilerek vatandaşları sömürmek için ellerinden geleni yaparak haksız bir kazanç elde ederken bunlara müdahale eden hiçbir görevli göremezsiniz.
Bu defa kucağındaki çocukları bahane ederek; ‘’Abla çocuğum aç bu çocuğa bir mama alın Allah rızası için’’ diyerek insanları sömürürken, vatandaşlar da bu çocuğa karşı ister istemez yardım etmek istiyor.
Günde yüzlerce vatandaşı bu yollarla sömürürken, alıp gideceğini düşünen vatandaşlar bakıyorlar yardım aldıktan sonra yine başka bir vatandaştan aynı şekilde yardım almaya çalışıyor.
Esas sorun sokaklara bırakılan Suriyeli çocuklar. Geceleri saat 12’ye kadar sokaklarda insanlardan para dilenirken, vermeyenleri de arkadan ya saçlarını çekiyorlar, ya da tekme atarak kaçıyorlar. Hangi marketin önüne giderseniz gidin bu çocuklar hem marketlerin, hem de ekmek arası satış yapan lokantaların önünde yiyecek alanlar bir şey vermediği zaman eteklerine yapışıyor, önlerini kesiyor, bir şey alamayınca hep birden o insana tekme atmaya çalışıyorlar.
Bu Suriyelilere bir çözüm getirilmesi lazım Belediyeler en kısa zamanda bunları toplasın ailelerine teslim etsin, çocuklarını dilenciliğe alıştıran bu Suriyeliler en kısa zamanda geri gönderilsin.
Trend Haberler
Diyarbakır’da yıkımda ortaya çıkan korkunç gerçek
Son dakika: Diyarbakır’da 13 gündür aranan kayıp kadından acı haber
Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 22 ilde operasyon: DEM Parti’den gözaltılara tepki
Diyarbakır’da Nimet Kılıç’tan 13 gündür haber yok
Tarihin durduğu nokta: Zerzevan Kalesi
Diyarbakır’da yağmur taziye evini vurdu: İstinat duvarı çöktü