Ciddi bir susuzluk ile karşı karşıyayız.
Hayatımızın ve tüm canlıların yaşam kaynağı, besin maddesi olan suyun azalması, ciddiye alınması gereken bir konu.
Hepimiz bir damla suyun kıymetini bilerek, ziyan etmemeliyiz!
Diş fırçalarken musluğun kapatılmaması, duşun altında çok fazla kalmak, bulaşık yıkarken suyun boşa akması gibi bizim için küçük ama dünya için büyük bir yaraya sebebiyet vermektedir.
İklim değişikliği, küresel ısınmanın etkisiyle özellikle ülkemizde, kuraklık ve susuzluk kendini hissettirmeye çoktan başladı bile. Ciddi anlamda önlem alınmazsa susuzluk ve susuzluğun getirmiş olduğu sorunlarla uğraşacağız.
Ki bunun önüne geçmek için yetkililerden su tüketimine dikkat edilmesi konusunda zaman zaman uyarılar geliyor.
Mesela, Diyarbakır’da geçen hafta halı yıkama ve oto yıkamalara 3 ila 5 gün arası su kullanımına yasak getirildi. Bununla da kalmadı, iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamalarına da ağustos ayının sonuna kadar hortum ile yıkama yapılmayacak.
Bu önlemler dikkat alınıp suyu tasarruflu kullanıp, su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla yapılan ufak tedbirler.
Eğer dikkate alınmazsa ileride su kesintisi yaşayabileceğimizin göstergesi.
Büyükten küçüğe herkesin suyu tasarruflu kullanılması bilinci oturmalı.
Susuz kalmamak için Su tüketimine dikkat!
Hevidar BELEK
Yorumlar
Trend Haberler
Amedspor sahada kaybetti, ekranlarda kazandı: Reyting sıralamasında zirve
Diyarbakır dahil 19 ilde yasa dışı bahis operasyonu
Diyarbakır’dan Sakarya’ya çalışmaya gitmişlerdi: Fındık tarlasında kanlı kavga
Diyarbakır hızlı trene kavuşuyor: Elazığ-Diyarbakır hattında önemli adım
Diyarbakır’ın çok dilli korosuna yeni üyeler alınacak
Rojin Kabaiş’in ölümünde yeni soru işareti: Otopsi raporuna dikkat