DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi, kimliği belirsiz magandaların saldırısına uğradı. Kamusal alanlara yönelik bu pervasız vandalizm, Millet Bahçesi’nin büyük ölçüde tahrip edilmesine yol açtı.

Bahçe alanı içerisinde yer alan bankların oturma ve sırt bölümleri sökülürken, bazı bankların yakılarak kullanılamaz hale getirildiği görüldü. Zeminde yer alan yanık izleri, kırılmış ve parçalanmış beton kaideler, alanın yalnızca estetik açıdan değil, güvenlik açısından da ciddi riskler barındırdığını ortaya koydu.

Diyarbakır için geç kalmış bir çağrı
Diyarbakır için geç kalmış bir çağrı
İçeriği Görüntüle

Çocukların, ailelerin ve yaşlıların sıklıkla vakit geçirdiği Millet Bahçesi’nin bu hale gelmesi, mahalle sakinlerinin tepkisini artırdı. Yurttaşlar, “Burası milletin bahçesi. Kamu malı bu kadar sahipsiz bırakılamaz. Herkesin kullandığı bir alanın magandalara teslim edilmesini kabul etmiyoruz” sözleriyle yaşananlara isyan etti.

Mahalle halkı, bahçede uzun süredir yeterli denetim ve güvenlik önlemlerinin bulunmadığını vurgulayarak, tahrip edilen alanların bir an önce onarılmasını, kırılan ve yakılan bankların yenilenmesini ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için kalıcı güvenlik önlemlerinin hayata geçirilmesini talep etti.

Bağlar’daki Millet Bahçesi’nde ortaya çıkan bu tablo, Diyarbakır’da kamusal alanların korunması ve sahiplenilmesi konusundaki ihmalleri bir kez daha gündeme taşıdı. Gözler şimdi belediye yetkililerinin atacağı adımlara çevrildi.

Muhabir: MEHMET SAİT BAYRAM